Продукти:
• 750 г месо от заек
• 500 г арпаджик
• 1-2 глави кромид лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1-2 домата
• 1/2 к.ч. вино
• половин лимон
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме заешкото месо на парченца, изпържваме го в сгорещената мазнина и го изваждаме.
В същата мазнина задушаваме дребно нарязания лук, а след това прибавяме доматеното пюре, брашното, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер, половината от виното, малко бульон или топла вода. Посоляваме и варим на огъня.
Щом сосът заври, прибавяме месото. Когато то поомекне, слагаме арпаджика, предварително задушен в останалата мазнина, чесъна, обелените домати, нарязани на дребно, резенчетата от лимона и останалото вино. Оставяме ястието да къкри на тих огън до готовност.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...