Продукти:
• 750 г месо от заек
• 500 г арпаджик
• 1-2 глави кромид лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 10 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1-2 домата
• 1/2 к.ч. вино
• половин лимон
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме заешкото месо на парченца, изпържваме го в сгорещената мазнина и го изваждаме.
В същата мазнина задушаваме дребно нарязания лук, а след това прибавяме доматеното пюре, брашното, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер, половината от виното, малко бульон или топла вода. Посоляваме и варим на огъня.
Щом сосът заври, прибавяме месото. Когато то поомекне, слагаме арпаджика, предварително задушен в останалата мазнина, чесъна, обелените домати, нарязани на дребно, резенчетата от лимона и останалото вино. Оставяме ястието да къкри на тих огън до готовност.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...