Продукти:
• 1 кг тлъсто овче месо
• 2 малки глави лук
• 1 люта чушка
• 1 средно голяма зелка
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. червен пипер
• 5-6 зърна черен пипер
• 2 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 4-5 с.л. мазнина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме, измиваме и задушаваме месото в мазнината. Добавяме едро нарязаното зеле и лука. Продължаваме задушаването.
След като зелето омекне, слагаме лютата чушка, червения пипер и доматеното пюре. Заливаме с малко гореща вода, пускаме подправките, посоляваме и варим на тих огън.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...