Кулинарни рецепти » Свински пържоли от Петрич

 Свински пържоли от Петрич

Продукти:

• 4 свински пържоли по 150 г всяка
• 4 тънки резена шунка
• 1 щипка салвия (градински чай)
• черен пипер
• 1 с.л. олио
• 150 мл несладък ябълков сок
• 50 г краве масло
• 2-3 ябълки
• лимонов сок
• сол
• листа от салата

Начин на приготвяне:

Посоляваме пържолите, слагаме върху всяка парче шунка и поръсваме със салвия и черен пипер.

Сгорещяваме олиото и пържим пържолите по 4-5 минути от всяка страна до златисто. Наливаме ябълковия сок и варим, докато той се изпари. Слагаме пържолите в затоплена чиния заедно с образувалия се сос.

В тенджера разтопяваме маслото. Обелваме ябълките, изчистваме сърцевината им и ги нарязваме на малки парченца. Пускаме ги в тенджерата, поръсваме с лимонов сок, наливаме малко вода и задушаваме, докато омекнат.

Върху листа от салата сипваме от готовите ябълки, отгоре поставяме пържолата и заливаме със сос.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало