Продукти:
• 4 свински пържоли по 150 г всяка
• 4 тънки резена шунка
• 1 щипка салвия (градински чай)
• черен пипер
• 1 с.л. олио
• 150 мл несладък ябълков сок
• 50 г краве масло
• 2-3 ябълки
• лимонов сок
• сол
• листа от салата
Начин на приготвяне:
Посоляваме пържолите, слагаме върху всяка парче шунка и поръсваме със салвия и черен пипер.
Сгорещяваме олиото и пържим пържолите по 4-5 минути от всяка страна до златисто. Наливаме ябълковия сок и варим, докато той се изпари. Слагаме пържолите в затоплена чиния заедно с образувалия се сос.
В тенджера разтопяваме маслото. Обелваме ябълките, изчистваме сърцевината им и ги нарязваме на малки парченца. Пускаме ги в тенджерата, поръсваме с лимонов сок, наливаме малко вода и задушаваме, докато омекнат.
Върху листа от салата сипваме от готовите ябълки, отгоре поставяме пържолата и заливаме със сос.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...