Продукти: (за 4 порции)
• 600 г свинско месо
• 2 с.л. мазнина
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 стръка праз
• 4 моркова
• 4 картофа
• 100 г стерилизирани домати
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме мазнината.
Нарязваме месото на хапки, овалваме хапките в брашното и ги пускаме в тенджерата. Разбъркваме и прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, както и нарязаните на кръгчета праз, моркови и картофи. Посоляваме, поръсваме с червен пипер, слагаме обелените и настъргаме домати и заливаме с топлия бульон.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин. Когато ястието се свари, отваряме капака и поръсваме със стрита чубрица и смлян черен пипер.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...