Кулинарни рецепти » Овче месо с червено вино

 Овче месо с червено вино

Продукти:

• 700-800 г овче месо
• 5-6 глави лук
• 2 моркова
• 2 корена от магданоз
• 1 парче целина
• 7-8 картофа
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/4 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• 5 с.л. мазнина
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни парченца, измиваме го и го задушаваме на слаб огън в сгорещената мазнина.

Щом месото поомекне, прибавяме едро нарязаните лук, моркови, целина, магданоз. Поръсваме с червен и черен пипер, заливаме с гореща вода (да се покрие месото) и посоляваме. Варим на умерен огън.

След омекване на месото пускаме картофите, нарязани на кръгчета, заливаме с виното, захлупваме плътно тенджерата с капака и доваряваме ястието на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало