Кулинарни рецепти » Телешко със зарзават

 Телешко със зарзават

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 малка глава карфиол
• 1 к.ч. грах
• 2-3 картофа
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно. Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги варим, докато поомекнат. Сваряваме граха и го отцеждаме. Накъсваме карфиола на розички, а морковите нарязваме на малки кубчета.

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, посоляваме го и го изпържваме в половината от мазнината. След това го заливаме с гореща вода, колкото да го покрие, и задушаваме половин час на тих огън.

В останалата мазнина запържваме последователно лука, морковите, карфиола, граха и картофите. Прибавяме запържените зеленчуци към месото, посоляваме, захлупваме и задушаваме 30-40 мин на умерен огън.

Сипваме брашното, което сме препекли и размили с 1 к.ч. хладка вода, захлупваме отново и задушаваме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало