Кулинарни рецепти » Телешко със зарзават

 Телешко със зарзават

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 малка глава карфиол
• 1 к.ч. грах
• 2-3 картофа
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно. Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и ги варим, докато поомекнат. Сваряваме граха и го отцеждаме. Накъсваме карфиола на розички, а морковите нарязваме на малки кубчета.

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, посоляваме го и го изпържваме в половината от мазнината. След това го заливаме с гореща вода, колкото да го покрие, и задушаваме половин час на тих огън.

В останалата мазнина запържваме последователно лука, морковите, карфиола, граха и картофите. Прибавяме запържените зеленчуци към месото, посоляваме, захлупваме и задушаваме 30-40 мин на умерен огън.

Сипваме брашното, което сме препекли и размили с 1 к.ч. хладка вода, захлупваме отново и задушаваме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало