Кулинарни рецепти » Кюфтета със сос от патладжани

 Кюфтета със сос от патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайма
• 1 филия хляб
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 2 средно големи патладжана
• 3 домата
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме смес за кюфтета от каймата, хляба, накиснат във вода и леко изстискан, много ситно нарязания лук, яйцата, малко ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Оформяме средно големи кюфтета и ги изпържваме.

Опичаме патладжаните, обелваме ги, нарязваме ги на малки парченца или ги счукваме. Слагаме ги в мазнината, останала от пърженето и запържваме, като бъркаме, за да не загорят. Прибавяме червения пипер и обелените и ситно нарязани домати, заливаме с 1 к.ч. гореща вода, посоляваме, разбъркваме и пущаме изпържените кюфтета.

Варим ястието десетина минути на тих огън. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало