Кулинарни рецепти » Тас-кебап от Тракия

 Тас-кебап от Тракия

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 1/2 ч.ч. растително масло
• 4 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.ч. вино
• 10 зърна черен пипер
• 5-6 зърна бахар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите, нарязваме на парченца и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер.

Заливаме ястието с бульон или гореща вода, посоляваме и оставяме да ври на умерен огън. Когато месото омекне, прибавяме черния пипер, бахара и виното. Готовото ястие трябва да остане на мазнина.

Поднасяме кебапа поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало