Кулинарни рецепти » Сарми с лапад и кайма

 Сарми с лапад и кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 12-16 листа от лапад
• 500 г кайма смес
• 1 1/2 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 3 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме лападовите листа и ги попарваме в подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме с почистения и измит ориз, докато станат прозрачни. Отстраняваме от огъня е прибавяме каймата, червения пипер и сол на вкус. Омесваме и от тази плънка завиваме в лападовите листа стегнати сарми.

Нареждаме сармите в тенджера, заливаме ги с доматения сок и ги притискаме с плоска чиния. Захлупваме и варим на умерен огън около 40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало