Кулинарни рецепти » Венециански кюфтенца

 Венециански кюфтенца
/Италия/

Продукти: (за 2 порции)

• 250 г кайма /смес/
• 50 г сирене
• 1 яйце
• половин глава лук
• половин филия сух бял хляб
• 3 с.л. заквасена сметана
• 1/2 с.л. царевично нишесте
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кората от хляба, накисваме го в студена вода и след това го отцеждаме. Натрошаваме сиренето и го омесваме с каймата, ситно нарязания лук, накиснати хляб, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Оформяме от сместа малки кюфтенца, сваряваме ги в 500 мл кипяща подсолена вода и ги изваждаме.

Разбиваме заквасената сметана с царевичното нишесте, изсипваме я в леко изстиналата вода от кюфтенцата и я оставяме да заври. Подправяме соса с черен пипер и сол и го изсипваме върху кюфтенцата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало