Продукти: (за 2 порции)
• 250 г кайма /смес/
• 50 г сирене
• 1 яйце
• половин глава лук
• половин филия сух бял хляб
• 3 с.л. заквасена сметана
• 1/2 с.л. царевично нишесте
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кората от хляба, накисваме го в студена вода и след това го отцеждаме. Натрошаваме сиренето и го омесваме с каймата, ситно нарязания лук, накиснати хляб, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Оформяме от сместа малки кюфтенца, сваряваме ги в 500 мл кипяща подсолена вода и ги изваждаме.
Разбиваме заквасената сметана с царевичното нишесте, изсипваме я в леко изстиналата вода от кюфтенцата и я оставяме да заври. Подправяме соса с черен пипер и сол и го изсипваме върху кюфтенцата.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...