Кулинарни рецепти » Кюфтета с кестени

 Кюфтета с кестени

Продукти:

• 750 г телешка кайма
• 50 г сланина
• 1 ч. ч. бяло вино
• 30 кестена
• 24 дребни лукчета
• 1 с. л. доматено пюре
• 1 връзка магданоз
• 2 бучки захар
• 2 дафинови листа
• 3-4 карамфилчета
• 30 г краве масло
• смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Каймата се измесва със солта, черния пипер и ситно нарязан магданоз. Разделя се на топки, по-малки от яйце, които се овалват в брашно.

Сланината, нарязана на ситно, се запържва на слаб котлон в малко масло. В получената мазнина се пържат кюфтенцата от всички страни, поръсват се с 1 с. л. брашно и когато то се зачерви, се сипва толкова топла вода или бульон, колкото да ги покрие. Щом сосът клокне, се слага виното.

Кестените се попарват с вряла вода, в която престояват 10-15 мин, обелват се и се добавят към ястието заедно със захарта, доматеното пюре, карамфилчетата, дафиновите листа и половин връзка магданоз, завързана с конец.

Вари се около 1 час на слаб огън, магданозът се изважда. Ястието се поднася в голяма чиния с гарнитура от варен ориз, попарен с масло.

Автор: Светла Николова

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало