Кулинарни рецепти » Леблебия с кайма и кисело мляко

 Леблебия с кайма и кисело мляко
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г едро смяна /кълцана/ кайма
• 1 ч.ч. суха леблебия
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. счукани ядки /различни/
• 1 глава чесън
• Канела
• сух джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме леблебията за 1 нощ в студена вода. Измиваме я и я заливаме със студена вода. Варим я, докато омекне, след което отцеждаме водата.

Счукваме ядките на едро и ги задушаваме с част от мазнината.

В отделен съд запържваме каймата.

Разбиваме киселото мляко и го подправяме със стрития джоджен, счукания чесън и малко сол.

В плато разстиламе сварената леблебия, заливаме с киселото мляко, покриваме с каймата и с ядките. Поливаме ястието с малко горещо масло и поръсваме с черен пипер, канела и малко сол. Поднасяме, като много внимаваме да не разместим пластовете.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало