Кулинарни рецепти » Телешко със сухи сливи

 Телешко със сухи сливи

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешко месо от предната част
• 1-2 с. л. масло
• 2-3 глави лук
• 1/2 с. л. червен пипер
• 500 г сухи сливи
• 1 к. ч. червено вино
• 2-3 бучки захар
• 2 дафинови листа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го слагаме на огъня, колкото да се изпари водата. Попарваме сливите във вряща вода и ги отцеждаме.

Разтопяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Щом стане златист, поръсваме с червения пипер, прибавяме месото, посоляваме на вкус, наливаме малко топла вода и готвим на умерен огън.

Когато месото поомекне, добавяме сливите и виното, наливаме още малко топла вода и подправяме със захарта и дафиновия лист. Оставяме ястието на огъня, докато уври добре.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало