Кулинарни рецепти » Агнешка яхния с пресни картофи

 Агнешка яхния с пресни картофи

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 кг малки пресни картофчета
• 1 с.л. брашно
• 3/4 ч.ч. олио
• 1 с.л. вегета
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме в мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме последователно почистения и нарязан на ситно лук, брашното и вегетата.

Посоляваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и слагаме месото. Когато то поомекне, прибавяме почистените цели картофчета.

Малко преди да свалим ястието от огъня, поръсваме с магданоза и копъра.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало