Кулинарни рецепти » Агнешка яхния с пресни картофи

 Агнешка яхния с пресни картофи

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 3-4 стръка зелен лук
• 1 кг малки пресни картофчета
• 1 с.л. брашно
• 3/4 ч.ч. олио
• 1 с.л. вегета
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме в мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме последователно почистения и нарязан на ситно лук, брашното и вегетата.

Посоляваме и поръсваме с червения пипер. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и слагаме месото. Когато то поомекне, прибавяме почистените цели картофчета.

Малко преди да свалим ястието от огъня, поръсваме с магданоза и копъра.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало