Продукти: (за 5 порции)
• 500 г месо
• 200 г пушена сланина или пушени гърди
• 200 г наденица
• 4 глави лук
• 2 моркова
• 4-5 гъби
• 3-4 домата
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 люта чушка
• 2 с.л. брашно
• 5-6 капки коняк
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме половината от сланината на дребно и леко я запържваме.
В отделна мазнина запържваме леко месото и наденицата, нарязани на порции. В същата мазнина задушаваме ситно нарязаните лук и моркови. Поръсваме с брашно и разбъркваме с размитото в малко хладка вода доматено пюре. Прибавяме месото и загрятата сланина. Заливаме ястието с вода или бульон и варим на тих огън.
Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните гъби и домати, лутата чушка и останалата част от сланината, нарязана на парченца. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и слагаме във фурната за около 20 минути. Накрая поръсваме с коняка и ситно нарязания магданоз и се поднасяме.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...