Кулинарни рецепти » Кълцано месо с къри

 Кълцано месо с къри

Продукти:

• 300 г свинско месо
• 1 малка глава целина
• 2 глави лук
• 200 г бульон (може и от кубче)
• 50 г сметана
• 50 г мас
• 1 ч. л. къри
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки и запържваме до златисто в маста. Прибавяме нарязаната на филийки целина и задушаваме с малко вода до омекване.

Добавяме ситно скълцаното месо, сметаната и месния бульон, подправяме с къри и сол и задушаваме всичко на слаб огън под капак. Поднасяме с варен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало