Кулинарни рецепти » Задушен заек

 Задушен заек

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 заек
• 150 г сланина
• 1 кафена чаша олио
• 4-5 парчета моркови
• 4-5 парчета керевиз
• 2 малки глави лук
• 1 кафена чаша вино
• 3-4 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Мариноваме заека и го нарязваме по ставите, като гърба запазваме цял. Изчистваме жилките и кожичките, след което шпиковаме месото с малко моркови, керевиз, сланина и чесън. Пържим в сгорещеното олио. Изваждаме изпърженото месо и посоляваме.

В същата мазнина запържваме нарязания на дребно лук. Сипваме брашното и пържим, докато стане златисто. Прибавяме останалите моркови, керевиз и чесън, доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер и бахара.

Връщаме месото отново в запръжката. Наливаме виното, а когато се поизпари, доливаме вода. Варим, докато месото омекне и поднасяме с пасирания сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало