Кулинарни рецепти » Фрикадели в доматен сос

 Фрикадели в доматен сос

Продукти:

• 700 г кайма
• 2 яйца
• 2 филии сух бял хляб (без кората)
• 1 връзка магданоз
• 6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 с.л. оцет
• 1 кг домати
• 1 ч.ч. червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. захар
• кимион,
• черен пипер
• сол,
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в студена вода, след което го изстискваме. Смесваме го с каймата, яйцата, ситно нарязания магданоз, настъргания лук, счукания чесън, оцета, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме добре и оформяме от сместа малки фрикадели, които овалваме в брашно и изпържваме в сгорещената мазнина.

Отделно загряваме 2-3 с.л. олио и запържваме в него 2 с.л. брашно. Добавяме виното и обелените и настъргани домати. Поръсваме със захарта и малко кимион, посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане сгъстяваме соса на умерен огън.

Нареждаме фрикаделите в широка тенджера, заливаме ги със соса и варим 5-6 мин на тих огън.

Автор: Райна Димова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало