Кулинарни рецепти » Фрикадели в доматен сос

 Фрикадели в доматен сос

Продукти:

• 700 г кайма
• 2 яйца
• 2 филии сух бял хляб (без кората)
• 1 връзка магданоз
• 6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 с.л. оцет
• 1 кг домати
• 1 ч.ч. червено вино
• 3-4 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. захар
• кимион,
• черен пипер
• сол,
• брашно за овалване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба в студена вода, след което го изстискваме. Смесваме го с каймата, яйцата, ситно нарязания магданоз, настъргания лук, счукания чесън, оцета, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме добре и оформяме от сместа малки фрикадели, които овалваме в брашно и изпържваме в сгорещената мазнина.

Отделно загряваме 2-3 с.л. олио и запържваме в него 2 с.л. брашно. Добавяме виното и обелените и настъргани домати. Поръсваме със захарта и малко кимион, посоляваме на вкус и при непрекъснато бъркане сгъстяваме соса на умерен огън.

Нареждаме фрикаделите в широка тенджера, заливаме ги със соса и варим 5-6 мин на тих огън.

Автор: Райна Димова

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало