Продукти: (за 4 порции)
• 600 г свинско месо
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 2 глави лук
• 2 дафинови листа
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на парченца. Размиваме доматеното пюре в 1 ч.ч. вода. Почистваме лука, измиваме го и го нарязваме на дребно.
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме маслото и запържваме месото до златисто. Прибавяме лука, запържваме го леко с месото, наливаме размитото доматено пюре, слагаме дафиновите листа, посоляваме и поръсваме с черен пипер и с брашното.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...