Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг заешко месо
• 500 г дребни лукчета /арпаджик/
• 50 г сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 дафинови листа
• 4 с.л. олио
• 7-8 зърна черен пипер
• 4-5 зърна бахар
• смлян черен пипер
• сол
• 1-2 ч.ч. оцет за маринатата
Начин на приготвяне:
Киснем заешкото месо 5-6 часа в марината, приготвена от равни количества вода и оцет. Измиваме го, нарязваме го на парчета и намазваме парчетата с мазнина.
Нареждаме месото в глинен гювеч и го покриваме с един ред цели обелени лукчета. Върху арпаджика нареждаме малки парченца сланина, добавяме зърната бахар и черен пипер и заливаме с подсолена гореща вода, така че водата да е 1 см над продуктите.
Захлупваме, замазваме капака с тесто и варим около 3 часа на тих огън. Готовото ястие поръсваме с черен пипер.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...