Кулинарни рецепти » Свинско с праз

 Свинско с праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг свинско месо
• 5-6 стръка праз
• 1 лимон
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и разстиламе половината на дъното на теджерата.

Подреждаме нарязаното на парчета, полусварено месо, отгоре разпределяме резенчета обелен лимон, покриваме с останалия праз и поръсваме със сол, черен и червен пипер.

Наливаме толкова вода, колкото да се покрие празът. Варим на умерен котлон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало