Кулинарни рецепти » Свинско с праз

 Свинско с праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг свинско месо
• 5-6 стръка праз
• 1 лимон
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и разстиламе половината на дъното на теджерата.

Подреждаме нарязаното на парчета, полусварено месо, отгоре разпределяме резенчета обелен лимон, покриваме с останалия праз и поръсваме със сол, черен и червен пипер.

Наливаме толкова вода, колкото да се покрие празът. Варим на умерен котлон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало