Кулинарни рецепти » Свинско с праз

 Свинско с праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг свинско месо
• 5-6 стръка праз
• 1 лимон
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на ситно и разстиламе половината на дъното на теджерата.

Подреждаме нарязаното на парчета, полусварено месо, отгоре разпределяме резенчета обелен лимон, покриваме с останалия праз и поръсваме със сол, черен и червен пипер.

Наливаме толкова вода, колкото да се покрие празът. Варим на умерен котлон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало