Кулинарни рецепти » Агнешко с цели домати

 Агнешко с цели домати

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 2 глави лук
• 500 г дребни домати
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също леко го запържваме. Поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Наливаме 1,5 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън.

След 15-20 мин прибавяме целите доматчета и брашното, размито в малко вода. Доваряваме ястието на умерен огън, за да не се разкъсат доматите. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало