Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 2 глави лук
• 500 г дребни домати
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и също леко го запържваме. Поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Наливаме 1,5 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън.
След 15-20 мин прибавяме целите доматчета и брашното, размито в малко вода. Доваряваме ястието на умерен огън, за да не се разкъсат доматите. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...