Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешка кайма
• 2 глави лук
• 1 шепа пресен джоджен
• 1 шепа пресен кресон
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. куркума
• 1 яйце
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.ч. сушен грах
• 1/2 ч.ч. ориз
Начин на приготвяне:
Варим ориза и граха в тенджера с малко вода 5-10 минути. Нарязваме на ситно 1 глава лук, смесваме с джоджена и кресона. Прибавяме към ориза 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. куркума.
След това добавяме лучената смес и каймата и разбъркваме добре. Слагаме разбитото яйце и разбъркаме.
Нарязваме на едро другата глава лук и я запържваме в маслото. След това прибавяме около 1/2 ч.л. куркума, доматеното пюре, сол и напълваме тенджерата до половината с вода. Оставяме да заври.
Правим големи топчета от каймата и ги пускаме в тенджерата. Варим около 30 минути. Сервираме в купички заедно с бульона.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...