Кулинарни рецепти » Кюфтета в бульон

 Кюфтета в бульон
(Ливан)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешка кайма
• 2 глави лук
• 1 шепа пресен джоджен
• 1 шепа пресен кресон
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. куркума
• 1 яйце
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.ч. сушен грах
• 1/2 ч.ч. ориз

Начин на приготвяне:

Варим ориза и граха в тенджера с малко вода 5-10 минути. Нарязваме на ситно 1 глава лук, смесваме с джоджена и кресона. Прибавяме към ориза 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. куркума.

След това добавяме лучената смес и каймата и разбъркваме добре. Слагаме разбитото яйце и разбъркаме.

Нарязваме на едро другата глава лук и я запържваме в маслото. След това прибавяме около 1/2 ч.л. куркума, доматеното пюре, сол и напълваме тенджерата до половината с вода. Оставяме да заври.

Правим големи топчета от каймата и ги пускаме в тенджерата. Варим около 30 минути. Сервираме в купички заедно с бульона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало