Продукти: (за 4 порции)
• 500 г телешка кайма
• 2 глави лук
• 1 шепа пресен джоджен
• 1 шепа пресен кресон
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. куркума
• 1 яйце
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. доматено пюре
• 1/2 ч.ч. сушен грах
• 1/2 ч.ч. ориз
Начин на приготвяне:
Варим ориза и граха в тенджера с малко вода 5-10 минути. Нарязваме на ситно 1 глава лук, смесваме с джоджена и кресона. Прибавяме към ориза 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. куркума.
След това добавяме лучената смес и каймата и разбъркваме добре. Слагаме разбитото яйце и разбъркаме.
Нарязваме на едро другата глава лук и я запържваме в маслото. След това прибавяме около 1/2 ч.л. куркума, доматеното пюре, сол и напълваме тенджерата до половината с вода. Оставяме да заври.
Правим големи топчета от каймата и ги пускаме в тенджерата. Варим около 30 минути. Сервираме в купички заедно с бульона.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...