Продукти: (за 4 порции)
• 800 г крехко агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на кубчета.
В съд с част от мазнината запържваме най-напред месото, а след това – ситно нарязания лук /докато остане на мазнина/. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, червения пипер и 1 к.ч. гореща вода. Посоляваме и задушаваме, докато водата се изпари. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме на топло.
В друг съд с останалата мазнина запържваме ориза до златисто. Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да къкри на тих огън, докато оризът се свари.
Разделяме продуктите на четири.
В дълбока купичка слагаме месото, отгоре допълваме с ориза и притискаме сместа. Обръщаме кебапа върху чиния така, че месото да остане отгоре. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и с черен пипер и поднасяме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...