Кулинарни рецепти » Свинско месо със зелен фасул

 Свинско месо със зелен фасул

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. мазнина
• 2-3 глави лук
• 6-7 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 кг зелен фасул
• 1 връзка магданоз
• 1 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото със студена вода, отцеждаме добре и го нарязваме на порции. Пържим в сгорещена мазнина до получаване на коричка от всички страни и изваждаме.

В същата мазнина слагаме нарязания лук и задушаваме. Щом лукът поомекне, прибавяме 1-2 домата, нарязани на дребно.

Когато се запържат, слагаме червения пипер и заливаме с 1-2 к.ч. гореща вода. Слагаме месото да се вари в запръжката до омекване.

Почистения фасул измиваме и задушаваме отделно с малко мазнина, сол и съвсем малко вода. Щом омекне, го прибавяме към свареното месо.

Брашното размиваме в много малко вода и изсипваме в ястието заедно с останалите нарязани домати. Оставяме да поври на умерен огън. Накрая поръсваме с наситнен магданоз. Поднасяме с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало