Кулинарни рецепти » Сарми с пръжки

 Сарми с пръжки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средна голяма кисела зелка
• 1 ч.ч. пръжки /джумерки/
• 3-4 картофа
• 200 г пушени гърди
• 1 ч.ч. зелев сок
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме най-тънките листа от зелето за сармички, а останалото нарязваме на ситно.

Обелваме картофите и ги настъргваме. Прибавяме затоплените пръжки, черния и червения пипер, стрита чубрица и сол на вкус. Разбъркваме и увиваме от сместа малки сармички в отделените зелеви листа.

Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле и нареждаме отгоре сармите. Между сармите слагаме парченца пушени гърди. Сипваме олиото и притискаме с плоска чиния.

Наливаме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и варим на тих огън, докато останат на мазнина. Поднасяме готовите сарми веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало