Кулинарни рецепти » Сарми с пръжки

 Сарми с пръжки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средна голяма кисела зелка
• 1 ч.ч. пръжки /джумерки/
• 3-4 картофа
• 200 г пушени гърди
• 1 ч.ч. зелев сок
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме най-тънките листа от зелето за сармички, а останалото нарязваме на ситно.

Обелваме картофите и ги настъргваме. Прибавяме затоплените пръжки, черния и червения пипер, стрита чубрица и сол на вкус. Разбъркваме и увиваме от сместа малки сармички в отделените зелеви листа.

Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле и нареждаме отгоре сармите. Между сармите слагаме парченца пушени гърди. Сипваме олиото и притискаме с плоска чиния.

Наливаме зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода и варим на тих огън, докато останат на мазнина. Поднасяме готовите сарми веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало