Продукти:
• 600 г кайма
• 2 глави лук
• 100 г масло
• 30 мл олио
• 2 филии сух бял хляб (без кората)
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 2 люти чушлета
• 2-3 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата заедно със ситно нарязания лук, накиснатия и отцеден хляб, яйцата, черен пипер и сол на вкус.Оформяме от сместа малки кюфтенца, които изпържваме в сгорещената мазнина.
Отделно загряваме олиото и маслото и запържваме брашното. Щом стане златисто, наливаме доматеното пюре, размито в топла вода, и разбъркваме.
Прибавяме изпържените кюфтенца и почистените от семето люти чушлета. Варим ястието десетина минути.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...