Кулинарни рецепти » Овнешко със зелен фасул

 Овнешко със зелен фасул

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г овнешко месо
• 1 кг зелен фасул
• 5-6 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме. Наливаме гореща вода, колкото да покрие месото, и варим 30 мин на умерен огън /докато месото поомекне/.

Прибавяме измития и нарязан фасул. Прибавяме нарязаните на филийки домати и брашното, което предварително сме препекли и сме размили с малко вода. Варим ястието, докато остане на мазнина. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало