Кулинарни рецепти » Фрикасе с шилешко месо по градинарски

 Фрикасе с шилешко месо по градинарски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г шилешко месо
• 2-3 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 1 яйце
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. вино
• 1 ч.л. ром
• 2 ч.л. горчица
• 2-3 ч.ч. бульон /или подсолена вода/
• настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обескостяваме месото. Начукваме го от двете страни и леко го посоляваме. Намазваме го от двете страни с горчицата и го нарязваме на порции.

Нарязваме на ситно лука и корените за супа. Поръсваме ги с олиото като салата. Разстиламе половината от тази смес на дъното на огнеупорен съд. Отгоре нареждаме месото и покриваме с останалите корени.

Смесваме виното с оцета, рома и 1 ч.ч. бульон и го изсипваме при месото и зеленчуците. Оставяме месото да постои около 1 час в маринатата.

След това бавно подгряваме и варим на умерен огън, като наливаме и останалия бульон. Изваждаме свареното месо в чиния, прецеждаме бульона и претриваме зеленчука.

Приготвяме светла запръжка от брашното и маслото и прибавяме към нея бульона и претрития зеленчук. Кипваме сместа, подправяме със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня.

Застройваме соса с разбития в прясното мляко жълтък и заливаме месото, което сме разпределили в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало