Продукти: (за 4 порции)
• 800 г телешко филе
• 3 глави лук
• 1-2 яйца
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на филийки с дебелина 5 мм. Начукваме филенцата, като внимаваме да не ги накъсаме, и ги посоляваме.
Нарязваме лука на дребно, запържваме го и го размесваме с разбитите яйца, като поръсваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Нареждаме филийките месо на дъска и разпределяме върху тях лучено-яйчната плънка. След това ги навиваме на рула, завързваме ги с конец, нареждаме ги в тенджера, заливаме с 2 с.л. вода и 2 с.л. олио и оставяме да се варят на тих огън.
В тиган запържваме 1 с.л. брашно в 2 с.л. олио. Заливаме запръжката с малко вода и когато рулцата са полусварени, я изсипваме върху тях. Прибавяме няколко зърна черен пипер и дафинов лист, доваряваме и поднасяме рулцата, поръсени със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...