Кулинарни рецепти » Свинско с хрян

 Свинско с хрян
/Австрия/

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г свинско месо
• 4 зърна черен пипер
• 4 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 500 г картофи
• настърган хрян
• мащерка, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото с 1 л гореща вода, посоляваме, прибавяме черния пипер, бахара, дафиновия лист и малко мащерка и варим почти до омекване.

Прибавяме ситно нарязаните корени за супа, ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета картофи и продължаваме да варим, докато продуктите омекнат напълно.

Изваждаме месото, нарязваме го на филийки и го гарнираме с настърган хрян. Изваждаме също картофите, които сме сварили с месото, поръсваме ги със ситно нарязан магданоз и ги поднасяме отделно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало