Продукти: (за 4 порции)
• 700 г агнешко месо от бута
• 1 к.ч. олио
• 5 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 счукани скилидки чесън
• черен пипер, магданоз
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото и го сваряваме в подсолена вода.
Приготвяме запръжка от брашното и я разреждаме с част от водата, в която е вряло месото, и варим докато се посгъсти. Прибавяме месото и оставяме да се вари на много слаб огън още около 10 мин.
Отстраняваме от огъня, прибавяме счукания чесън, посоляваме, подкиселяваме с оцет, поръсваме с черен пипер, а при поднасянето подправяме с маслото и червения пипер.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...