Кулинарни рецепти » Чушки с месо по градинарски

 Чушки с месо по градинарски

Продукти: (за 5 порции)

• 1200-1300 г крехко агнешко или телешко месо
• 1 кг зелени чушки
• 300 г лук
• 500 г домати
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• калофер или естрагон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета. Слагаме парченцата месо в пръстен съд и ги поръсваме с червения пипер и сол на вкус. Прибавяме нарязания лук, заливаме с оцета и малко вода и варим на силен огън.

След като поизври водата, прибавяме част от маслото и обелените и настъргани домати и оставяме ястието да се вари на тих огън, докато остане на мазнина.

Обелваме опечените чушки, почистваме ги от семето, разрязваме ги по дължина на две, посоляваме и ги изпържваме в останалото масло.

Слагаме изпържените чушки при месото. Прибавяме скилидките чесън, поръсваме с калофер, доливаме малко вода, захлупваме и задушаваме десетина минути. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало