Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 400 г сушени сливи
• 3-4 глави лук
• 1-2 домата
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото и го нарязваме на порции. Изкисваме сливите в хладка вода и отстраняваме костилките им.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме месото, сипваме настърганите домати и поръсваме червения пипер. Посоляваме на вкус и продължаваме да задушаваме на умерен огън.
След 15 мин добавяме сливите, наливаме 1 ч.ч. топла вода и доваряваме ястието. Накрая поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...