Продукти: (за 4 порции)
• 4 шницела
• четвърт пакетче краве масло
• 4 резенчета сланина
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 скилидка чесън
• 100 г зелени маслини
• черен пипер, сол
За плънката:
• 2 филии сух бял хляб без кората
• 4 с.л. прясно мляко
• 100 г гъби
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натрошаваме хляба и го заливаме с млякото. Почистваме гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на дребно. Скълцваме на ситно магданоза и чесъна. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Начукваме шницелите и разпределяме върху тях плънката. След това ги навиваме на руло и ги увиваме в резенчетата сланина. Вързваме ги с конец и ги изпържваме от всички страни в тенджера със сгорещена мазнина. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Връщаме рулцата в тенджерата, прибавяме виното, 1 к.ч. топла вода, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и варим 30 мин на умерен огън. Прибавяме изчистените от костилките маслини и доваряваме още 10 мин на слаб огън. Преди поднасяне отстраняваме конците и сланината.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...