Продукти: (за 4 порции)
• 4 шницела
• четвърт пакетче краве масло
• 4 резенчета сланина
• 1 глава лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 скилидка чесън
• 100 г зелени маслини
• черен пипер, сол
За плънката:
• 2 филии сух бял хляб без кората
• 4 с.л. прясно мляко
• 100 г гъби
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натрошаваме хляба и го заливаме с млякото. Почистваме гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на дребно. Скълцваме на ситно магданоза и чесъна. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и разбъркваме.
Начукваме шницелите и разпределяме върху тях плънката. След това ги навиваме на руло и ги увиваме в резенчетата сланина. Вързваме ги с конец и ги изпържваме от всички страни в тенджера със сгорещена мазнина. Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Връщаме рулцата в тенджерата, прибавяме виното, 1 к.ч. топла вода, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и варим 30 мин на умерен огън. Прибавяме изчистените от костилките маслини и доваряваме още 10 мин на слаб огън. Преди поднасяне отстраняваме конците и сланината.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...