Кулинарни рецепти » Агнешко със зелен фасул

 Агнешко със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешко месо
• 800 г пресен зелен фасул
• 4-5 стръка зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме зеления фасул, нарязваме го и го слагаме в съд с кипяща подсолена вода да се вари.

В друг съд с кипяща подсолена вода слагаме да се вари месото заедно с част от маслото и нарязания лук /по желание и скилидки чесън/.

Когато фасулът уври, прибавяме към него месото заедно със соса, в който е вряло, и останалото масло. Поръсваме ястието с червен пипер, посоляваме и оставяме да къкри на тих огън десетина минути. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало