Продукти: (за 4 порции)
• 500 г агнешко месо
• 800 г пресен зелен фасул
• 4-5 стръка зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зеления фасул, нарязваме го и го слагаме в съд с кипяща подсолена вода да се вари.
В друг съд с кипяща подсолена вода слагаме да се вари месото заедно с част от маслото и нарязания лук /по желание и скилидки чесън/.
Когато фасулът уври, прибавяме към него месото заедно със соса, в който е вряло, и останалото масло. Поръсваме ястието с червен пипер, посоляваме и оставяме да къкри на тих огън десетина минути. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...