Кулинарни рецепти » Телешки кебап с яйца

 Телешки кебап с яйца

Продукти:

• 700 г телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 ч.ч бяло вино
• 2 яйца
• с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които варим в подсолена вода, докато омекнат. Прибавяме мазнината и леко запържваме месото.

Сипваме лука, нарязан на тънки филийки, поръсваме червения пипер и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато лукът омекне.

После поръсваме брашното, сипваме виното и доливаме вода, колкото да покрие продуктите. Доваряваме на тих огън.

Когато месото омекне напълно, на тънка струйка сипваме яйцата, които сме разбили с малко оцет. Поднасяме готовия кебап, поръсен с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало