Кулинарни рецепти » Телешка кайма със зеле

 Телешка кайма със зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 1 прясна зелка
• 3 ч.ч. сгъстен доматен сос
• 1/2 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера на умерена температура запържваме каймата и нарязания на филийки лук.

Щом покафенеят, сипваме доматения сос и зелето, нарязано на ивички. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и варим на умерен огън, докато зелето омекне. От време на време разбъркваме.

Преди сервиране подправяме със сметаната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало