Кулинарни рецепти » Сатараж

 Сатараж

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско месо от плешката /крехко, без тлъстини/
• 1 стрък праз
• 5-6 пиперки
• 2 патладжана
• 2-3 домата
• 4-5 с.л. мазнина
• 1 с.л. препечено брашно
• 2-3 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцедят. След това ги задушаваме в мазнината. Изваждаме патладжаните и слагаме нарязаното на хапки месо, ситно нарязания праз и 2-3 с.л. топла вода.

Към поомекналото месо прибавяме нарязаните на ивички чушки и задушените патладжани. Продължаваме да задушаваме на тих огън, като от време на време доливаме по малко топла вода. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати. Задушаваме, докато ястието остане на мазнина.

Поръсваме с препеченото брашно и червения пипер и разбъркваме. Заливаме с разбитите яйца и бъркаме на изключен котлон, докато се стегнат яйцата. Поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало