Продукти: (за 4 порции)
• 600 г свинско месо от плешката /крехко, без тлъстини/
• 1 стрък праз
• 5-6 пиперки
• 2 патладжана
• 2-3 домата
• 4-5 с.л. мазнина
• 1 с.л. препечено брашно
• 2-3 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцедят. След това ги задушаваме в мазнината. Изваждаме патладжаните и слагаме нарязаното на хапки месо, ситно нарязания праз и 2-3 с.л. топла вода.
Към поомекналото месо прибавяме нарязаните на ивички чушки и задушените патладжани. Продължаваме да задушаваме на тих огън, като от време на време доливаме по малко топла вода. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати. Задушаваме, докато ястието остане на мазнина.
Поръсваме с препеченото брашно и червения пипер и разбъркваме. Заливаме с разбитите яйца и бъркаме на изключен котлон, докато се стегнат яйцата. Поднасяме ястието топло.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...