Кулинарни рецепти » Сатараж

 Сатараж

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско месо от плешката /крехко, без тлъстини/
• 1 стрък праз
• 5-6 пиперки
• 2 патладжана
• 2-3 домата
• 4-5 с.л. мазнина
• 1 с.л. препечено брашно
• 2-3 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцедят. След това ги задушаваме в мазнината. Изваждаме патладжаните и слагаме нарязаното на хапки месо, ситно нарязания праз и 2-3 с.л. топла вода.

Към поомекналото месо прибавяме нарязаните на ивички чушки и задушените патладжани. Продължаваме да задушаваме на тих огън, като от време на време доливаме по малко топла вода. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати. Задушаваме, докато ястието остане на мазнина.

Поръсваме с препеченото брашно и червения пипер и разбъркваме. Заливаме с разбитите яйца и бъркаме на изключен котлон, докато се стегнат яйцата. Поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало