Продукти: (за 4 порции)
• 600 г месо от питомен заек
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 200-300 г гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.ч. вино
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Посоляваме го леко, поръсваме го със ситно нарязания лук, заливаме го с виното и оцета и го оставяме да престои 2 часа. След това наливаме гореща вода, колкото да покрие месото, слагаме отгоре настърканите морков и целина и варим на умерен огън.
Когато месото омекне, отстраняваме костите и го нарязваме на късчета. Претриваме зарзавата и го връщаме в прецедения бульон заедно с нарязаното месо. Слагаме дафиновия лист и черния пипер. Прибавяме също така и гъбите, които предварително сме нарязали на ивици и сме задушили в маслото. Сгъстяваме ястието с брашното, размито в малко хладка вода, и варим още 5-6 мин на умерен огън.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...