Кулинарни рецепти » Варен заек с гъби

 Варен заек с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо от питомен заек
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 200-300 г гъби
• половин пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.ч. вино
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Посоляваме го леко, поръсваме го със ситно нарязания лук, заливаме го с виното и оцета и го оставяме да престои 2 часа. След това наливаме гореща вода, колкото да покрие месото, слагаме отгоре настърканите морков и целина и варим на умерен огън.

Когато месото омекне, отстраняваме костите и го нарязваме на късчета. Претриваме зарзавата и го връщаме в прецедения бульон заедно с нарязаното месо. Слагаме дафиновия лист и черния пипер. Прибавяме също така и гъбите, които предварително сме нарязали на ивици и сме задушили в маслото. Сгъстяваме ястието с брашното, размито в малко хладка вода, и варим още 5-6 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало