Кулинарни рецепти » Заек с броколи

 Заек с броколи
(Австралия)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг нарязано на порции заешко месо
• 1 глава лук
• 2 клонки майорана
• 200 мл бяло вино
• 400 мл бульон
• 4 домата
• 300 г броколи
• сол, черен пипер
• 15 г краве масло
• 15 г зехтин
• 1-2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Загряваме двете мазнини в тиган и запържваме с малко вода парчетата месо до златисто от всички страни.

Изваждаме месото от тигана, и в същата мазнина слагаме майораната, нарязания чесън и настъргания лук. Когато се запържат до златисто, връщаме отново заешкото в мазнината и обилно напръскваме с виното.

Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно. Когато половината вино се изпари, сипваме бульона и леко подсоляваме. Оставяме да се вари на тих огън около 25 минути.

Добавяме доматите и броколите и готвим още 15 минути. Поръсваме с черен пипер и, ако е нужно, посоляваме. Поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало