Кулинарни рецепти » Суван кюфте

 Суван кюфте

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1 белтък
• 60 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, почистваме от сухожилията, смиламе два пъти на машина с решетка с диаметър 5 мм и посоляваме. Прибавяме белтъка и полусварения ориз, част от маслото и черния пипер. Омесваме всичко много добре. Оформяме малки кюфтенца, които оставяме да отлежат около половин час.

Запържваме до златисто дребно нарязания лук, добавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и червения пипер. Разреждаме сместа с малко вода, посоляваме и щом кипне, прибавяме оваляните в брашно кюфтенца. Като кипне отново, оставяме ястието да ври на слаб огън до пълното му сваряване. Не бъркаме, а при нужда разклащаме тенджерата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало