Продукти: (за 5 порции)
• 800 г говеждо месо
• 3-4 зелеви листа
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 6-7 картофа
• 150 г грах
• 1 тиквичка
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 2 пиперки
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме на ситно зелето, моркова, магданозения корен и лука, а тиквичката и картофите нарязваме на кубчета. Доматите и пиперките нарязваме на едри парчета. Нарязваме патладжаните на кръгчета, които бланшираме 10 мин във вряща вода, а после ги изваждаме и ги притискаме с тежест, за да се изцедят. Измиваме месото и го нарязваме на парчета.
Сгорещяваме олиото в отворена тенджера под налягане. Запържваме лука, морковите и магданозения корен. Прибавяме месото и останалия зарзават. Слагаме дафиновия лист, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Наливаме малко вода, разбъркваме и прибавяме маслото.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 50 мин. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязания магданоз.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...