Кулинарни рецепти » Овнешки ролади с телешка плънка

 Овнешки ролади с телешка плънка

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг младо овнешко /шилешко/ месо от бута
• 250 г телешко месо, смляно с парче /около 100 г/ сланина
• 3 глави лук
• 1 яйце
• 1 филия сух бял хляб
• 1 морков
• половин глава целина
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• 1 непълна к.ч. вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме овнешкото месо на тънки пържолки.

Към телешкото месо, което сме смлели заедно със сланината, прибавяме 1 малка глава лук, нарязан много ситно, сол на вкус, черен пипер, ситно нарязан магданоз, яйцето и накиснатия и изцеден хляб. Омесваме всичко много добре и пълним с приготвената смес пържолките. Увиваме ги на ролади, завързваме ги с конец и ги запържваме от всички страни до зачервяване в сгорещената мазнина.

Прибавяме 2 глави лук, нарязан на филийки, моркова и целината, също нарязани на тънки филийки, 10-15 зърна черен пипер и дафиновия лист. Заливаме с 2-3 к.ч. гореща вода и оставяме роладите да се задушават със зеленчука около 1 час на умерен огън.

Изваждаме роладите, пасираме соса със зеленчуците, сгъстяваме го с брашното, което сме размили с виното, и го оставяме да ври около 15 мин. Връщаме роладите в соса. Оставяме ги да поврат около 10 мин в него и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало