Кулинарни рецепти » Телешки котлети с доматен сос

 Телешки котлети с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 4 телешки котлета
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1-2 зърна карамфил
• 2-3 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. доматен сок
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме леко котлетчетата с дървено чукче, посоляваме ги и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.

Изваждаме ги, слагаме ги в тенджера и ги заливаме с разтопеното масло и гореща вода, колкото да ги покрие. Посоляваме на вкус и прибавяме скилидките чесън, дафиновия лист и главата лук, върху която сме наболи карамфилчетата. Варим ястието на тих огън, докато месото омекне напълно.

Препичаме брашното в сух тиган и го разреждаме с доматения сок, така че да получим рядък сос, който изсипваме върху месото. Варим ястието още няколко минути и го отстраняваме от огъня. Изваждаме котлетите в чиния и ги заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало