Кулинарни рецепти » Цариградски кебап

 Цариградски кебап

Продукти:

• 800 г телешко (шилешко) месо от врата или плешката
• 100 мл олио
• 1 кг патладжани
• 50 г брашно
• 150 г доматен сок
• 100 г лук
• 150 мл прясно мляко
• 100 мл бяло вино
• 1 щипка черен пипер
• ароматен зеленчук
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни парчета, които запържваме в силно сгорещеното олио. Последователно в същата мазнина позапържваме нарязания лук, част от брашното и доматения сок.

Заливаме с виното и малко топла вода или бульон. Прибавяме и ароматния зеленчук - целина, моркови, корени от магданоз, нарязан на дребно. Посоляваме и оставяме сместа да ври на тих огън до омекване на месото.

Опичаме патладжаните на силен огън, обелваме ги и намачкваме на пюре. В останалата мазнина задушаваме брашното, прибавяме патладжанената каша и посоляваме.

Заливаме с прясното мляко, разбъркваме добре и с получената смес гарнираме кебапа, като я слагаме около него във вид на венец. Преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало