Кулинарни рецепти » Агнешко паприкаш

 Агнешко паприкаш

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г агнешко месо
• 2 глави лук
• 1 морков
• 500 г чушки
• 5 домата
• 1 к.ч. мазнина
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз,сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в олиото. Посоляваме и прибавяме ситно наразаните лук и морков. Запържваме и поръсваме с червен пипер. Наливаме гореща вода, така че да се покрие месото и оставяме да ври.

След като месото се посвари прибавяме обелените и нарязаните на едро домати и чушки. Доваряваме ястието на умерен огън, докато сосът остане на мазнина. Поднасяме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало