Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета
• 50 г краве масло
• 500 г картофи
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопяваме половината масло в тенджерата и пържим котлетите от двете страни до зачервяване. Картофите почистваме и нарязваме на парчета.
Изваждаме котлетите и на дъното на тенджерата разстиламе картофите, а върху тях – котлетите. Прибавяме сол, черен пипер и остатъка от маслото. Затваряме капака и задушаваме 10 мин.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...