Кулинарни рецепти » Телешко, задушено с прясно зеле

 Телешко, задушено с прясно зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешки гърди
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• половин прясна зелка
• 2 домата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки и го слагаме на огъня, като непрекъснато го разбъркваме с дървена лъжица. Когато месото побелее и водата се изпари, прибавяме маслото и изпържваме месните хапки до зачервяване. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и отстраняваме от огъня.

Нарязваме зелето на тънки ивички, посоляваме го и го задушаваме в захлупен съд с олиото и малко вода. От време на време го разбъркваме и доливаме по малко гореща вода. Когато зелето омекне, прибавяме обелените и настъргани домати. Наливаме още малко гореща вода и продължаваме да задушаваме на тих огън.

След десетина минути прибавяме изпърженото месо заедно с мазнината, в която сме го пържили. Задушаваме на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало