Кулинарни рецепти » Агнешко с пресен грах

 Агнешко с пресен грах

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1,5 кг пресен грах
• 5-6 стръка пресен лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които запържваме в сгорещеното масло и изваждаме в чиния. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Поръсваме червения пипер, връщаме месото и наливаме гореща вода, колкото да покрие месото. Прибавяме доматеното пюре.

Щом водата заври, сипваме изчистения грах и посоляваме на вкус. Варим ястието на тих огън. Накрая поръсваме с наситнения магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало